♥♥ KISAH SUKA DUKA LIKU-LIKU KEHIDUPAN AKU . YEAH AKU . DAN AKU . YIEDTHE LU'LU !♥♥

♥♥ KISAH SUKA DUKA LIKU-LIKU KEHIDUPAN AKU . YEAH AKU . DAN AKU . YIEDTHE LU'LU !♥♥

Sunday, 7 April 2013

ALL ABOUT THEIR LOVE STORIES

HEYY korang . aku nak korang tahu yang aku happy giler tengok kawan kawan aku bahagia dengan pasangan masing masing . korang jangan sia sia kan saat bahagia korang nihh oke !






















pelihara lah hubungan korang nihh sebaik mungkin oke . kalau ade masalah buad buad berbincang sesame . jangan mudah melatah . macam aku selalu cakap . dalam perhubungan . kesetiaan . kejujuran , tolak ansur n perasaan sayang antara satu sama lain tuhh penting . jagalah hati pasangan masing msing oke . jangan ade yg terluka . aku doa kan hubungan berkekalan lama n kalau bole biarlah sampai ke penghujungnya insyallah . aku sentiasa sokong korang oke

Tuesday, 2 April 2013

DUGAAN MENDATANG


sedih kan bila orang yang kita betul betul sayang kecewakan kita . macam tuhh lhaa yang aku rasa sekarang . aku buntu . aku tataw ape salah aku at dea . apa dosa aku kat dea smpai dea sanggup permain kan perasaan aku . perkara yang aku runsing kan kini terbukti jadi  memang perit sangat apa aku rasa . segala pengorbanan . tolak ansur aku . kesabaran aku selama nie yang aku tunjuk an at dea tok bukti kan yg aku sayang kat dea macam ta brbaloi . . bukan macam tapi memang ta berbaloi . KENAPA SEMUA LELAKI YANG AKU KENAL KEJAM . tolong lhaa belajar pk perasaan oag lain .  tapi aku bersumpah . mana mana perempuan yang menjadi punca hubungan aku dgn dea rosak . aku ta kenn maap kenn perempuan tuhh selagi dea ta mintak maap nan aku . and aku berani jamin . kau ta kan bahagia n hubungan korang ta kenn sampai ke mana . ingat . dunia nihh ada hukum karma . apa yg kau buat akan kena kat batang hidung kau balik . masa tuhh baru kau akan paham macam mana erti kesakitan . TAKE NOTE PEREMPUAN !

Tuesday, 19 March 2013

ORANG ORANG PENTING DALAM HIDUP AKU

OKE . selain daripada family aku sendiri . mereka mereka nihh juga orang yang penting n orang yang akusayang dalam hidup aku :)




oke . nihh mak angkat aku . at the same time ibu kepada boyie aku . tapi aku da anggap dea macam mak sendiri . dea selalu support aku bila aku ade masalah nan boyfie aku . dea penah cakap at aku . even aku kapel atau ta kapel nan anak dea . dea tetap sayang aku . ILOVEYOUTOO MAK !




oke yang kedua . of coz lhaa MYSUPERBIE nih . haha . even dea muda dari aku 2tahun . aku ta kekok pun in relay nan dea . aku anggap tuhh sebagai satu cabaran tok aku lebih memahami dea . aku always ready tok accept dea seadanya . SAYA SAYANG AWAK OLIE !



oke si sweet couple nihh mmg penting dalam life aku . aku da anggap doag mcm siblings aku sendirik . suka duka ketawabersama menangis bersama katanya :)



oke  nihh redd . my little sweet twinny ! wuhuuu ! kawan da lame nihh . kawan susah senang aku dari fom3 . sebab fom3 baru rapat walaupun da satu kelas dari skola rendah . ILOVEYOUREDD !


oke nihh khairul faiz a.k.a steam . bff aku mase at vokay dlu . sumpah rendu dea sekarang ! lame ta jumpe





nihh alang . kawan yang sentiasa rajin dengar segala masalah aku walaupunn aku tengan menangis . pandai pujok gak tau dea nihh . TERIMA KASIH SAHABAT !



oke nihh dayah a.k.a nur chaye . kawan aku dari skola rendah . selalu share masalah nan aku jugak . dea selalu cakap yang aku nihh kuat . BETUL KE DAYAH ???




hanafiah a.k.a peah . kawan bek aku gak . tapi dea nihh tacink sikit . haha . peahh poyo !



oke nihh ali hassan . antare best friend aku at dalam kelas dulu :)


oke nihh adik ipar aku . ummi yatina yahya . gedik doe dea nihh ! hahaha . jangan marah tina :P




oke . nihh adik bie aku yang bongsu . nor aiman sulaiman . aku da anggap dea macam adik sendiri sebab aku nihh tade adik laki . jadi ta salah an ? huhu .


oke nihh lhaa serba sedikit tentang oarng orang yg penting dalam hiduo aku n orang yang aku sayang . 






JOE KUZO AND MARIAM LOVE STORY


OKE . mamat poyo nihh kire along aku ar oke . seorang yang sangat menjengkel kan . aku paling ta suka citer masalah kat dea . macam cakap dengan tembok cina rasa nya . langsung ta bg semangat .




nihh pulak maryam . jantung hati si joe kuzo tuhh . kira kakak ipar aku lhaa . dea nihh better siked lhaa dari pakwe dea tuhh . dea slalu bg aku semangat kalau aku share masalah nan dea . senang citer aku nihh pun baru jepp berkawan dengan dea . alhamdulillah dea oke . same same masok air . huhu


HAH ! kan aku da cakap tadi . dorang nihh memang kapel . n dorang nihh dapat gelaran SWEET COUPLE    lhaa kononnye . pape punn ade aku kesah ? hahaha ! gurau gurau . aku hope dapat sweet untuk selame lame nye lhaa yepp . 


oke guyz ! nanti ade mase aku update lagi pasal kapel kapel mem aku keyh !

Monday, 18 March 2013

MYSUPERBIE !

oke . kisah cinta di kolej vokasional tuhh sudah punn terkubur . genap setahun kapel . kami clash . kehendak dea . so aku follow jepp lhaa . janji dea bahagia . now aku da muka mengarang kisah cinta baru . hah ! na tahu sape ? nihh lhaa dea jejaka nye :)



oke . ini lah cinta kita yang baru . AWLIYAK BIN YAHYA . comel ta ? hensem ta ? hahaha . nampak ta gedik nye . tapi ade aku kesah . pakwe aku . aku punye suka lhaa . oke nihh na story sikit . aku kenal dea mase tuhh na g raye dgn along aku . then dea cakap dea ade ajak sorang kawan dea .rupa rupa nya nihh lhaa kawan dea . mase mule2 tgk dea dtg dengan moto painter dea tuhh . dalam hati aku . ' PERGHHH . JAMBU SIAK MUKE MAMAT NIHH ' . HAHA . nampak ta gatalnye mcm mane . terdetik at hati rase macam na usha . then along ckp umo dea baru 15 , oke aku buat muke terkejot . mati mati egt sebaya . so cancel jela hajat . after g raya sama sama ue . kami semua slalu lepak sesama . then lama lama hati aku mula cakap aku macam suka at dea .bukan ape . aku suka sifat dea yang somel tuhh . tuhh yang buat aku tertarik dengan dea . but aku senyap jepp . simpan jepp perasaan  tuhh sbb kalau na di fikir kenn sape lhaa sgt aku nihh . dea slalu cite at aku masalah dea nan awex dea before this . so kami selalu share masalha lah coz kebetulan aku punn ade masalah nan pkwe aku yg dulu tuhh . satu hari nihh . along aku ckp yang dea nihh suke at aku . perghhh ! terperanjat beruk aku . betul kepp buda nihh suka at aku ? makna nya . aku ta bertepuk sebelah tangan lhaa . whahaha! seronok nye hatiii ! ade satu hari nihh dea ajak aku g makan at satu kedai . JUST KAMI BERDUA jepp . oke kat situ lhaa dea buat luahan hati . korang tau ape aku rase mase tuhh ? aku rasa macam na sorok at bawah meja makan jepp mase tuhh tau ta . giler malu weyhh . apehal GENTLE sangat mamat nihh . but aku ta bg kate putus ag mase tuhh sbb aku tahu dea punn still ade gf ag .lepas beberape hari . ade satu malam tuhh kami ke warung lilin . sebelah nan asrama anak yatim . malam tuhh aku da pk n aku na uad keputusan . aku akan bg jawapan at dea . then mase atas aku atas moto . dea berdiri at depan aku . then secare tibe2 aku cakap ' SUDI TAK KALAU SAYA NAK JADIKAN AWAK JANTUNG HATI S'AYA ?  . hahaha ! ta sangke an aku bole akap gtu . at last dea terima aku . so kami punn dclare lhaa in a relay pade 24.9.2012 . aku mengaku mmg byk dugaan dgn dea . aku kene bersabar dgn dea n banyak perkara yg mengganggu relation kteoag . tp ALHAMDULILLAH sekarang da dekat 6bulan kami together . aku hope hubungan aku nan dea bole kekal lame . ta kira ape  punn jadi bagaimana punn keadaan awa bie . sayang tetap akan sokong dan sentiasa ada bersama awa bie . . I REALLY LOVE YOU OLIE !

DAH 2013 KE ?

whahaha ! diam ta diam da 2013 dahh . aku  pulak baru jepp siap edit sume balik blog nihh .
bukan ape . na buang kenangan kenangan dgn pkwe lame . huhu . oke now . new life have began , 
hope korang enjoy dengan ape kisah hidup aku yang aku kongsi at blog nihh 

# assalamualaikum